dijous, 19 de maig del 2011

Sant Feliu i el soterrament


A continuació, podeu llegir un article sobre el soterrament de les vies del tren a Sant Feliu escrit per Pere Massagué Riu.



Un dels temes claus pel futur de la nostra ciutat és el soterrament de la via del tren que la creua des de fa cent cinquanta anys. Es un equipament essencial que ens dóna una bona comunicació amb la capital del país i que ha estat indispensable pel nostre creixement.

Des de finals de la dècada dels 70 del segle passat s’entén que el soterrament de la via és indispensable per encarar amb garantia l’esdevenidor de la ciutat: sense soterrament no hi ha futur.


Aquest soterrament té dos problemes: que és car i que és complicat de fer. I això fa necessari que hi concorrin, a banda de la voluntat de l’ajuntament de Sant Feliu (que pel volum de la despesa es incapaç de fer-ho tot sol), la voluntat del Ministerio de Fomento, titular de la infraestructura. I finalment el govern nacional de Catalunya: la Generalitat. Per fer ajuntar aquestes tres voluntats es necessita lideratge i intel•ligència per part de l’alcalde de Sant Feliu, sigui qui sigui.


Convé saber que amb els impostos pagats pels santfeliuencs a l’estat espanyol durant els darrers anys, s’hagués pogut pagar perfectament el soterrament, si s’haguessin quedat en una caixa a Sant Feliu. Un possible efecte del concert econòmic llargament reivindicat –i primer, en solitari– per Esquerra.


Del 2003 al 2007, ERC participa en el govern municipal: la petjada d’Esquerra a normalització lingüística, medi ambient i noves tecnologies es deixen sentir. Paro també a urbanisme –el planejament de Les Franceses / Can Beltran– i d’altres. El soterrament, però, se’l va reservar personalment l’alcalde, Juan Antonio Vazquez. Resultats: estudis, promeses, pressupostos, calendaris… I poca cosa més. El més calent a l’aigüera, que diria algú.

És més, crec que sense la independència –a curt termini– no tindrem pas el soterrament –a curt termini–. Repeteixo: sense independència no hi ha soterrament. O vist d’una altra manera: 
és mes fàcil el soterrament amb la independència que sense ella. Per raons de proximitat de gestió pura i dura. 

Per tant, siguem intel·ligents. Votem l’esquerra independentista, votem Gent per Sant Feliu + Esquerra. 

Podeu llegir l'article complet aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada